Jouw Baan, Mijn Baan Richtlijnen

Om deze externe ontwikkelingsmogelijkheid “Jouw Baan, Mijn Baan” in goede banen te leiden, heeft HRMarketing duidelijke richtlijnen en voorwaarden opgesteld. De wissel van banen zal plaatsvinden tussen soortgelijke functies met ongeveer hetzelfde niveau in verschillende branches. Een directeur bij een MKB bedrijf zou bijvoorbeeld tijdelijk directeur bij een Multinational kunnen worden. Of een HR Manager gaat tijdelijk van een profit voor een non-profit bedrijf werken. Of een marketing manager werkzaam in de food branche, gaat eens tijdelijk zijn focus richten binnen de zakelijke dienstverlening, bijna alles is mogelijk!

De wissel duurt minimaal 3 weken en de deelnemers moeten in het bezit zijn van een vast dienstverband voor onbepaalde tijd bij hun werkgever. De locatie wissel zal voor zover mogelijk in eigen provincie of grenzende provincie binnen Nederland plaatsvinden. In samenwerking met Brisdet Spiegeler Advocaten heeft HRMarketing een “Jouw Baan, Mijn Baan” overeenkomst en voorwaarden ontwikkeld, waarin alle verantwoordelijkheden, rechten en plichten van alle partijen juridisch zijn onderbouwd en vastgelegd. Zaken zoals geheimhouding, privacy en aansprakelijkheid worden hier onder andere in gewaarborgd.

Voor een compleet overzicht van alle deelname en algemene voorwaarden, zie optie Jouw Baan, mijn Baan investering & aanmelden.